ABC satsaa salaattiin

Uudistunut salaattipöytä kehitettiin asiakkaita kuunnellen.

ABC Seinäjoen liikennemyymäläpäällikkö Timo Märsylä kertoo, että asiakaskyselyjen perusteella toiveissa oli salaattipöytään lisää raikkautta ja monipuolisuutta. Tähän pyyntöön on nyt vastattu.
– Meille tuoreus on tärkeää. Valmistamme salaatit ravintolamme keittiössä joka aamu itse, Timo painottaa.
Palveluvastaava Suvi Mattila on tyytyväinen viikoittain kiertävään salaattilistaan, jossa on aina myös proteiininlähteenä joko kananmunaa tai eri juustoja. Tarjoiluastiasto on uusittu ja valikoimasta löytyy myös marinoituja vihanneksia ja hedelmiä.
– Salaattien suosio on koko ajan kasvanut. Ihmiset haluavat syödä terveellisesti ja monipuolisesti, Suvi sanoo.
– Ympärillämme on useita rakennuskohteita, joten meillä käy lounaalla paljon raskasta työtä tekeviä rakennusmiehiä. Olen pannut merkille, että heidänkin lautasellaan on runsaasti salaattia, Timo lisää.
Salaattiannosten tärkeä osa on kunnon leipä. ABC Seinäjoen ravintolassa tarjottavat leivät ovat lähiruokaa.
– Leivät ovat vuosia tulleet Pirjon Pakarista. Aterialle paras vaihtoehto on maukas perusleipä, ei siinä tarvita mitään kikkailua, Timo toteaa.
Annoksesta saa ruokaisamman tilaamalla kahden euron lämpimänä lisätäytteenä vuohenjuustoa, broilerinrintaa tai soijapihviä. ABC-liikennemyymälöiden ravintoloissa käytetään sataprosenttisesti kotimaisia liharaaka-aineita kaikissa ruokatuotteissa.

Myönteisiä muutoksia

Heikki Latva-Nikkola on pannut merkille, että salaattipöydässä on tapahtunut viime aikoina muutoksia.
– Tarjonta on monipuolistunut. Porkkana ja herneet ovat suosikkejani, eikä ruokakaan ole koskaan huonoa, hän tuumii.
Miehen toimisto on lähellä, joten ABC:stä on tullut hänelle tuttu lounaspaikka. Hän kehuu, että tilavaan ravintolaan on helppo poiketa syömään.
ABC Seinäjoki on myös keskustassa rakennustyömaalla töitä tekevän Erkki Leppälän lounasravintola.
– Tietysti salaattia pitää olla lautasella. Tarjontaa on täällä riittävästi, ruoka on parantunut, hän kiittelee.
Eeva ja Reijo Hautala ovat ahkeria ABC-ravintoloissa kävijöitä. Kotikaupunkinsa Alavuden lisäksi eläkeläiset vierailevat usein Lapualla ja Seinäjoella. He ovat tyytyväisiä monipuoliseen ruokatarjontaan, jota uusi salaattipöytä vahvistaa.