Eepeen toimipaikkaverkosto kasvoi Satulinnaan

Pikkuruinen S-market Satulinna ja sen naapurissa toimiva minikokoinen Buffa&Presso ovat Eepeen tuoreimmat yksiköt. Halkosaaressa sijaitsevan päiväkodin leikkikaupungissa kauppa käy hymyssä suin.

Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa elää jokaisen arjessa. Kun pyyntö tuli lähteä mukaan leikkikaupunki Puuhaamoon, vastaus oli empimättä kyllä.
Uudenlaisen yhteistyökuvion puuhamiehenä on toiminut S-market Ylistaron marketpäällikkö Tero Piirto. Kaikki alkoi viime vuoden puolella lasten vierailusta kauppaan. Päiväkotilapset innostuivat kovasti kaupan eri tehtävistä.
– Olin yllättynyt, kuinka ammattimaisesti he osasivat käyttää viivakoodia. Lapset olivat heti mestareita, parempia kuin moni aikuinen, Tero kehuu.
Nyt päiväkotilaisten kauppa-asiat ovat kehittyneet niin pitkälle, että helmikuun alussa vietettiin kokonaisen leikkikaupungin avajaisia. S-market Satulinnan ja Buffan&Presson lisäksi Puuhaamon ensimmäisiä yrityksiä ovat Pikku-Ilkan toimitus ja St1-tankkauspiste. Yhteistyökumppanina on myös Wextra Eräkellari.
– Tuossa liikuntatilassa olisi vielä mahdollisuus kasvattaa kaupunkia jollakin sen alan yrityksellä, päiväkodin johtaja Marika Horila vinkkaa.

Leikkien oppii
aikuisten maailmaa
Puuhaamolla on oma eurovaluutta, jota käytetään kuin oikeaa. Avajaispäivän tarjouksena kaikki maksoi euron, mikä helpotti kovia ostosruuhkia.
S-marketin kassalla olivat työvuorossa kuusivuotiaat Venla Kitinoja ja Nuutti Erkkilä. Asiakaspalvelun ohella he kävivät pienimuotoista ottelua siitä, kumpi saa käsitellä rahoja.
– Se on mania, Nuutti selvittää.
Venla pitää mahdollisena, että tulevaisuuden työ löytyy kaupan alalta.
– Tykkään ostella, hän perustelee.

Ainutlaatuista
varhaiskasvatusta

Satulinnan päiväkodissa on kehitetty uudenlainen yrittäjyyskasvatuksen malli varhaiskasvatukseen. Siellä tutustutaan eri ammatteihin ja pellolta pöytään -periaatteeseen. Lapset oppivat, mistä tuotteet oikein tulevat kauppoihin ja kotien ruokapöytiin.
– Olemme istuttaneet täällä siemeniä ja seuranneet kasvua. Lapset ovat leiponeet pullaa, jota he myyvät nyt asiakkaille. Näin lapset oivaltavat, että he ovat aktiivisia toimijoita ja osa yhteiskuntaa, päiväkodin johtaja kertoo.
Satulinnan Puuhaamo-projekti kuuluu Opetushallituksen rahoittamaan Minä luonnossa, luonto minussa -hanketta. Eepee on mukana hankkeessa yhteistyöyrityksenä.
– Tämä on tosi hieno yhteistyökuvio, on mahtava nähdä kuinka lapset leikkivät oikeannäköisissä Eepeen yksiköissä. Tästä tulee todella hyvä mieli, Ravintolamaailma Prisma Seinäjoen ravintolapäällikkö Suvi Heikkilä vakuuttaa.