Katsastajaksi työn ohessa

”Kun Ess Katsastusta lähdettiin perustamaan ja omalta väeltä kysyttiin kiinnostusta sen tehtäviin kouluttautumiseen, tartuin epäröimättä tarjoukseen. Olin tuolloin työskennellyt Ess Autotalossa mekaanikkona viitisen vuotta ja halusin edetä urallani.

Ajattelin, että katsastajan työ toisi mukavaa vaihtelua ruuvaamiseen.

Työn ohessa uuteen tehtävään pätevöityminen vaatii sitoutumista ja satsauksia sekä työntekijältä että työnantajalta. Käytin opiskeluun paljon vapaa-aikaani. Työnantaja puolestaan vastasi koulutuksen kustannuksista, ja kaikki harjoittelu- ja lähiopetuspäivät luettiin työajaksi. Suoritin aluksi mekaanikon ammattitutkinnon. Varsinainen katsastuskoulutus koostui viikosta Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitossa Helsingissä ja toisesta Suomen Laatukatsastuksessa Raahessa. Lisäksi vaadittiin vielä parin viikon työharjoittelu, jonka tein yhteistyökumppanillamme KH Katsastuksella Kauhajoella.

Suosittelen lämpimästi opiskelua työn ohessa, meillä Eepeessä työnantaja tarjoaa siihen monipuolisia mahdollisuuksia. Myös työkaverit ovat kannustaneet, pelkkää positiivista palautetta olen saanut.”

Timo Kalliokoski, Ess Autotalon katsastaja