Kauneudelle yhteinen palvelukeidas

Emotion ja Prisman parturi-kampaamo muuttivat syksyllä yhteen. Uusissa tiloissa palvelee nyt jopa 30 kauneudenhoitoalan ammattilaista.

Hyllykallion Prisman parturi-kampaamon uudistus toi asiakkaille kaivattua väljyyttä ja yksityisyyttä. Toimipistettä vetävä Anne-Mari Koivuluoma kertoo, että tilaa tuli lisää 50 neliötä. Samalla 20 asiakasta palvelevaan tilaan tehtiin naisten ja miesten maailmat sekä jonotusnumerolla toimiva unisex-piste.

– Kun jonossa on enemmän kuin kolme, asiakas voi syöttää koneeseen kännykkänumeronsa ja mennä vaikka kauppa-asioille tai kahville Pressoon. Tekstiviesti ilmoittaa, kun on aika palata kampaamoon.

Anne-Marin tiimiin kuuluu muutoksenjälkeen myös Emotionin väki. Kolmenkymmenen kauneudenhoitoalan ammattilaisen porukka pitää huolta, että asiakas saa mahdollisimman hyvän palvelukokemuksen. 

– Usein kosmetiikkaostoksille tuleva asiakas huomaa tarvitsevansa myös hiustenhoitotuotteita tai leikkauksen. Vastaavasti parin tunnin kampaamokäynnin yhteydessä voi tulla ilmi, että asiakkaalta puuttuu hyvä kasvovoide. Pystymme palvelemaan entistä laajemmin ja vieressä on vielä Prisma valtavine valikoimineen.

Parturi-kampaamon ruuhkahuippu on tavannut ajoittua iltaan. Uudistuksen motiivina on saada asiakaspaikat käyttöön tasaisesti aamusta iltaan. Alku on ollut Anne-Marin mukaan lupaava.

– Olemme kaikki tyytyväisiä tähän uudistukseen. Myös asiakkaat ovat kehuneet tiloja avariksi ja viihtyisiksi. Sisustusvärit sopivat keskenään hyvin yhteen, ja kiireen tuntu katoaa sohvalla istuessa ja kahvia juodessa, hän kuvailee.

Peruukkihuone ja parranajoja

Upealta näyttää myös vihreän metsätapetin koristama peruukkihuone, joka tehtiin entisestä taukotilasta. Anne-Mari kertoo hymyillen, että antoi työtiimilleen tehtäväksi suunnitella kunnollisen tilan peruukkiasiakkaille. Sellaisen, jossa on omaa rauhaa ja riittävästi tilaa ottaa kaveri mukaan makutuomariksi. 

Monet peruukkiasiakkaista ovat syöpää sairastavia, mutta myös muut ostavat peruukkeja. Anne-Marin mukaan se on hyvä ratkaisu esimerkiksi heille, joilla on ohuet hiukset. Juhlatukka on aina valmiina odottamassa värjättynä ja laitettuna.

Vaikka palvelut paranivat, hinnat pysyivät entisinä.

– Loppuvuodesta tuli uutena palveluna parranajo. Sen voi valita pelkkänä ajona, kasvohieronnan kera tai kokonaispakettina, joka sisältää hiustenleikkauksen ja parranajon kasvohieronnalla, Anne-Mari kertoo.

Lisävoimaa myös Prismaan

Emotionin ja parturi-kampaamon yhdistyminen on sujunut mukavasti. Koko tila suunniteltiin porukalla ja kaikki saivat vaikuttaa siihen, millainen työympäristöstä tulee.

Lisäksi yhteistyötä on laajennettu Prisman puolelle. Enää ei ole vallalla ”mun kauppa ja sun kauppa” -ajatus. 

– Kun parturi-kampaamon tiloja rakennettiin, meillä oli vain muutamia asiakaspaikkoja käytössä.  Silloin osa meidän väestä oli hyllyttämässä Prismassa, jossa oli myös härdelli menossa. Se oli hyvä ratkaisu, sillä samalla väki tutustui toisiinsa, Anne-Mari kertoo.

Avainsanat: