Kolme miestä ja Ulpu

Johannes Hurme, Joonas Wallius ja Jyri Lehtosaari ovat hurmanneet kokkauksillaan tämän kesän Ulpu Ruokapirssissä. Keskikaupungin yössä Ulpun miehineen löytää Seinäjoen kauppatorilta. Tervetuloa juhlistamaan herkutellen kesän viimeistä viikonloppua.

Lakeus Matadorissa työskentelevän vuoropäällikkö Jyri Lehtosaaren ”kesätyö” Ulpu Ruokapirssissä tuo mukavaa vaihtelua arkeen. Alusta lähtien Ulpun matkassa ollut mies nauttii, kun työ rytmittyy vuodenaikojen mukaan.

Tänä kesänä hän sai Ulpuun kavereiksi kaksi ensikertalaista, Joonas Walliuksen ja Johannes Hurmeen. Vähän yli parikymppisillä reipasotteisilla nuorilla miehillä on ollut hauska kesä kaupungin keskeisimmällä paikalla torilla. Moni on kysellyt, kuinka hikistä pienessä ruokapirssissä tällaisena hellekesänä onkaan ollut.

– Auringossa on ollut kuumempi kuin autossa. Paitsi tietysti silloin, kun hiiligrilli posottaa täysillä, Joonas paljastaa.

Johannes haki kesätöitä Eepeeltä opiskelukaverinsa Joonaksen vanavedessä. Restonomiksi Seinäjoen ammattikorkeakoulussa opiskelevat miehet olivat tyytyväisiä, kun valinta osui kumpaankin.

– Tämä on ensimmäinen kesäni töissä Eepeellä ja on ollut tosi kivaa. Meillä on hyvä työtiimi ja teemme ruokaa laadukkaista raaka-aineista, Johannes kertoo.

Ei pelkkä kesäheila

Joonas on ollut aikaisemminkin töissä Eepeen ravintoloissa. Kesä Ulpun matkassa on ollut nuorelle miehelle mieluinen.

– Ulpu ei todellakaan ole ollut mikään kesäheila. Olen löytänyt suuren rakkauden, huumorilla höystetty kokkaaja tunnustaa.

Ruokapirssi on ollut suuren osan kesästä parkissa Seinäjoen torilla, mutta muutama keikkakin on tullut tehtyä.

– Olemme vierailleet Ähtärissä ja kesätapahtumista Provinssissa. On aina mukava päästä uuteen paikkaan, nähdä kuinka meidät otetaan vastaan. Syyskuussa olemme varmasti enemmänkin tien päällä, Jyri suunnittelee.

Eteläpohjalainen katuruoka kotimaisista lähituotteista on ollut kesäkansan mieleen. Joonas nauttii Ulpussa, kun ruoanvalmistukseen saa yhdistää asiakaspalvelun.

– Kokkaaminen on intohimoni, mutta kiva on tehdä myös myyntityötä. Tämä on tosi sosiaalista hommaa, siinä kehittyy mukavasti silmä ja oppii nappaamaan ohikulkijoitakin syömään, hän sanoo.