Maiseman mitalla kokoustilaa

Asiakkaat osaavat joskus yllättää. Näin kävi Original Sokos Hotel Lakeudelle, joka valittiin asiakastyytyväisyyden perusteella ketjun parhaaksi kokoushotelliksi. 

Hotellipäällikkö Merja Kivioja yllättyi, kun hän sai Tampereen Mara-päivillä kuulla ilouutisen: Lakeus on ketjun paras paikka pitää kokouksia. 

– Olihan se hieno tunne, että pystyimme ohittamaan asiakastyytyväisyydessä Tornin ja muut uudet loistohotellit. Palvelu on ratkaiseva tekijä, muut jutut tulevat vasta sen jälkeen. 

Lakeuden ravintola- ja keittiöpäällikkö Ossi Kallio kuvailee, että onnistunut kokous on sujuva putki palveluja. Tarvitaan usean eri ihmisen työpanos, että asiakas läpäisee tuon putken tyytyväisenä. 

– Kaikki alkaa myyntipalvelusta, jossa otetaan vastaan asiakkaan toiveet tulevasta tapahtumasta. Välillä on monta eri valmisteluvaihetta ja itse kokous. Lopussa on vielä laskutus, senkin on mentävä oikein, jotta tilaisuudesta jää hyvä mieli, hän toteaa. 

Kokouksien kirjo on laaja aina isoista tilinpäätöskokouksista vapaamuotoisiin yhdistyksen vuosikokouksiin. Siksi tilaisuuksia ei voi hoitaa samalla sapluunalla. Räätälöinnissä auttavat hotellin kokousemännät, jotka ovat sertifioituja V.K.O.-hosteja (Voit Keskittyä Olennaiseen). He hoitavat myös käytännön järjestelyt ja palvelevat vieraita. 

– Kokousemännillä on yleensä tapana soittaa vielä vuorokautta ennen kokousta asiakkaalle ja tarkastaa, että kaikki on kunnossa, Kivioja kertoo. 

Myös kokousemäntä Hely Alanko toteaa hymyillen, että voitto tuli vähän puskista. 

– Mukavaltahan se tuntuu, että asiakkaat arvostavat näin meidän työtämme. Yritämme aina tarjota parasta palvelua ja kuuntelemme herkällä korvalla. Jos on jotain korjattavaa, sekin otetaan heti asiaksi. 

Vinttisaunalla näkee kauas 

Inspiroivin paikka pitää kokouksia on juuri uudistettu Vinttisauna, jonka ikkunoista ja terassilta aukeavat huikeat näkymät yli Seinäjoen. Kun on ensin pistetty asiat kokouspöydän ääressä kuntoon, porukka voi sen jälkeen rentoutua saunassa, jonka ikkunasta kurkistelee Lakeuden Risti. 

Kokoukset tuovat Lakeudelle merkittävän osan hotellin tuotosta, sillä monesti niiden yhteyteen halutaan muitakin palveluja, kuten tarjoilua, oheisohjelmaa ja majoitusta. Jotkut kokoukset päättyvät iltajuhlaan ravintolasalissa. 

Lakeudessa on kymmenen moneen tarpeeseen sopivaa kokoustilaa, joista osaa voi väliseiniä avaamalla yhdistää erikokoisiksi tiloiksi. Ravintola Lakeus Matadorissa voidaan järjestää isompia tilaisuuksia ja juhlia, joihin mahtuu ruokailemaan jopa 260 henkilöä. 

Kivioja ja Kallio pitävät vuoden 2018 parhaan kokoushotellin tunnustusta lähtökohtana, josta tuli nyt hyvä tavoitetaso. Parhaan Original-hotellin kisassa jäi vielä pikkuisen kirittävää, siinä Seinäjoen sisarhotellit ottivat kakkos- ja kolmossijat. Edelle ylsi rannikon kaveri Vaasan Vaakuna. 

– Vaasan Vaakuna oli ykkönen, Lakeus kakkonen ja Vaakuna kolmonen. Erot ovat pienet, se motivoi meitä tekemään asioita entistä paremmin, Kivioja toteaa. 

– Henkilökunta on kuin yhtä suurta perhettä, jokainen on omalla panoksellaan vaikuttanut näin hyviin tuloksiin. Meillä on täällä aito palveluasenne, jonka myös asiakkaat huomaavat, Kallio lisää.