Maksuttomia Ässäkokki-kursseja lapsille Seinäjoella

S-ryhmän lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen lapsille on yli 100 Marttojen pitämää Ässäkokki-kurssia ympäri maan. Ässäkokki-kursseilla opetetaan lapsille arjen ruokataitoja ja satokausiajattelua. Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Eepeen toimialueelle kursseja järjestetään Seinäjoella lokakuussa.

Kurssit on suunnattu 7–12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kurssien sisältö on Marttojen ja S-ryhmän yhteistä käsialaa.
Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon Eepeen ruokakaupat ovat opastaneet asiakkaitaan yhdessä Satokausikalenterin kanssa jo parin vuoden ajan.
– Haluamme puhua suomalaisesta ruoasta eteenpäin katsoen ja ylpeydellä. Lapsissa on suomalaisen ruokakulttuurin tulevaisuus. Nuorena opitut fiksun kuluttamisen ja kekseliään ruoanlaiton perustaidot kantavat pitkälle aikuisuuteen, kertoo Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan asiakkuuspäällikkö Tuula Rajala.

Kokataan yhdessä
Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Sopivissa tilanteissa vertaillaan myös itse tehdyn ja valmiina ostetun ruoan hintoja.
– Monilla aikuisilla on mukavia muistoja Marttojen pikkukokkikursseilta. Tekeminen ja oppiminen on tavoitteena myös Marttojen Ässäkokki-kursseilla, joilla halutaan synnyttää kiinnostus ruoanlaittamista kohtaan jo varhaislapsuudessa, Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Marttojen toiminnanjohtaja Tuija Biskop innostaa.

Ässäkokki-kursseja järjestetään yli 100, Helsingistä Rovaniemelle. Seinäjoella kursseja järjestetään kaksi maanantaina 16.10.2017 klo 10–13 ja klo 13.30–16.30. Kurssit pidetään Seinäjoen Yhteiskoulun kotitalousluokassa.

Kursseille ilmoittaudutaan puhelimitse 06-831 3127 (arkisin klo 9–14) tai sähköpostitse rauni.lampela@martat.fi

Koska kaikki halukkaat eivät kursseille välttämättä mahdu, Yhteishyvä teki Marttaliiton kanssa Ässäkokki-videokurssin. Se löytyy osoitteesta www.yhteishyva.fi/assakokit.

Lisätietoja:
Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Martat, toiminnanjohtaja Tuija Biskop, 050 597 6585, tuija.biskop@martat.fi
Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan asiakkuuspäällikkö Tuula Rajala, 010 764 9222, tuula.rajala@sok.fi
Lisätietoja kursseista saa Marttojen verkkosivuilta www.martat.fi