Presso leipoo kasvotusten

Prisma Ravintolamaailma Seinäjoella laajeni ja käänsi kasvot kohti asiakasta.

Ravintolatyöntekijä Iina Huhtakoski kääntelee korvapuusteja pellille ja esittelee asiakkaalle samalla päivän lounasvaihtoehdot. Ravintolamaailman laajennuksen yhteydessä tehty pieni muutos Presson palvelutiskillä puhalsi uutta henkeä koko ravintolan ilmapiiriin.

Uudistetulla linjastolla henkilöstö täyttää sämpylät, leipoo browniet ja paistaa pullat kasvotusten asiakkaiden kanssa. Parissa viikossa henkilökunta tottui ajatukseen, että sämpylöillekin pitää hymyillä.

– Aikaisemmin tämä kaikki tehtiin joko keittiössä tai selin asiakkaaseen. Sehän oli aivan hassua, paljon luontevampaa on työskennellä näin, Huhtakoski kommentoi.

Ravintolapäällikkö Piia Mäenpää kertoo, että 9. toukokuuta valmistuneella muutoksella haettiin ennen kaikkea avoimuutta.

– Jo nyt on selvää, kuinka paljon paremmin pystymme ei vain palvelemaan, vaan huomioimaan asiakkaita. Henkilökuntaa on enemmän näkösällä ja asiakas näkee, miten hänen ruokansa laitetaan. Jopa leivät leivomme tässä itse alusta loppuun, hän sanoo.

Lauantaina 10. kesäkuuta uusi leivontatiski saa vielä tulikasteen, kun Ravintolamaailman pullanpaistokoulu kutsuu lapsia leipomaan kello 10–12.

Jäätelöbaarin sirkusta

Ravintolamaailmaan syntyi laajennuksessa 60 uutta asiakaspaikkaa, joten tilaa on nyt sisällä kaikkiaan 320 ja terassilla 60 asiakkaalle. Spice Ice -jäätelöbaari sai oman vakituisen tilan ykköspaikalta kauppakäytävän puolelta, salaattibuffet laajeni ja täydentyi keitolla, kaikki linjastot uudistettiin ja kassoja lisättiin.

Uudistuksessa yhdistettiin uutta ja vanhaa, koska ravintolan puolta ei tarvinnut tässä vaiheessa uudistaa kokonaan. Jäätelöbaariin syntyi valoilla ja väreillä sirkushenkeä ja kahvilan uudet kalusteet toivat modernia ilmettä.

– Näillä muutoksilla pystymme tuomaan asiakkaille mukavasti valinnanvaraa. Kahvilan puolella voi seurailla ohikulkevien ihmisten virtaa kuin ”kauppakeskuksen olohuoneessa” ja perällä ravintolassa voi unohtaa olevansa tavaratalossa, Mäenpää luonnehtii.

Uudistuksen suunnitteli turkulainen Sigge Arkkitehdit, jonka käsialaa on koko 2011 valmistuneen Ravintolamaailman ilme. Ideoita erityisesti palvelulinjastojen suunnitteluun haettiin Jyväskylän Prismasta, jossa on tehty vastaavanlainen uudistus hiljattain.