Ravintolamaailman tiimi näytti kykynsä 

Hyllykallion Prisma Ravintolamaailma palkittiin hiljattain vuoden 2018 ketjun parhaana. Millä eväillä noustaan Suomen huipulle? 

”Yksikön päällikkö on ravintola-alan moniosaaja, sydämellinen ja helposti lähestyttävä tiimiään edestä johtava esimerkki, joka nostaa oman tiiminsä jäseniä, osaamista ja panostuksia mielellään esiin. Menestyksen salaisuuksina ovat intensiivinen keskittyminen johtamiseen, taitava työtehtävien priorisointi ja vastuun jakaminen esimiesten kesken. Tämä työstään innostunut päällikkö on liekittänyt tiiminsä asiakaspalvelun nousukiitoon osallistaen, kuunnellen, kannustaen ja henkilöstön perusosaamisia vahvistaen. Toimipaikka on ollut mukana myös ketjun kehitystyössä ja toteuttaa brändejä esimerkillisellä tavalla.” 

Kaikki lähtee johtamisesta, sen voi todeta myös S-ketjun kriteereistä, joilla Hyllykallion Prisma Ravintolamaailma palkittiin Presso- ja Buffa-ketjun parhaana 2018. Ravintolapäällikkö Suvi Heikkilä on kouluttautumalla ja uusiin haasteisiin tarttumalla edennyt urallaan mukavaa vauhtia. Viimeisin kehitysloikka tapahtui vuoden 2018 alussa, kun Lähi-ABC Alavuden päällikkönä toiminut nainen valittiin luotsaamaan Prisma Ravintolamaailmaa. 

– Muutos jännitti, kun samalla vaihtui toimiala. Minulla oli yhtäkkiä yli 40 moniosaajaa tiimissäni. Onneksi minulla on vuoropäällikköinä luotettavat huippuammattilaiset, joista jokaisella on omaa osaamistani tukevat vahvuudet. Vesa Yli-Mäenpää on numero-osaaja, Maija Ala-Louvesniemi on haka ruokatuotteiden kanssa ja Susanna Ala-Hulkon vahvuus on ehdottomasti Hesburger-konseptin osaamisessa, hän luettelee. 

Ole oma aito itsesi 

Ravintolatyöntekijä Pauliina Ojaniemi kertoo, että hän sai Eepee-kipinän työharjoittelusta. Pääkaupunkiseudulla työskennellyt Pauliina muisti Etelä-Pohjanmaalle palatessaan, kuinka hauska harjoittelupaikka oli ollut. Nuo varhaiset myönteiset kokemukset innostivat hänet hakemaan Eepeeltä töitä. 

Oman tiimin menestys valtakunnallisessa kilpailussa tuntuu Pauliinasta hyvältä. Hän uskoo, että voitto tuli aidosta työn ilosta. Se syntyy, kun jokainen työntekijä voi olla töissä oma itsensä ja kaikki kannustavat toisiaan. 

– Kerrankin yksi asiakas sanoi, että meidän hyvä henki näkyy asiakkaille asti. Täällä ei todellakaan tarvitse esittää mitään, vaan voi olla juuri sellainen kuin on. Se tuntuu hyvältä. Myös Suvilla on oma osuutensa menestykseen. Hän osaa johtaa meitä hyvin, hän pohtii. 

Pauliina tykkää valmistaa vitriinituotteita, ja luovana persoonana hän tapaa järjestää leivät ja muut herkut joka päivä vitriiniin uudella tavoin. Kauneuspuoli kiinnostaa ja Pauliina toivookin, että voisi jossain vaiheessa tehdä osittain työtä myös naapurin Emotionissa. 

– Olisi ihan huippua, jos saisin olla puoliksi töissä siellä ja puoliksi täällä, hän haaveilee. 

Vaihteleva työ motivoi 

Ravintolamaailman vuoropäällikköjä lomittava Heli Nevala vuorottelee keskustan Fafa’sin ja Hyllykallion välillä. Hänestä on hyvällä tavalla haastavaa, kun on osattava luontevasti solahtaa senhetkisen työyhteisön maailmaan. 

– Monet asiat tehdään eri tavalla ja asiakaskuntakin on erilaista. 

Ravintolatyöntekijä Iida Sorvisto tuli Ravintolamaailmaan Alavudelta Suvin vanavedessä viime keväänä. Samalla lyheni huomattavasti myös työmatka. 

– Minut otettiin tosi hyvin vastaan, täällä ihmiset auttavat toisiaan. Suvi on rento pomo, hänelle voi kertoa kaikki asiat suoraan. Hän yrittää tehdä asiat niin, että kaikille olisi mahdollisimman hyvä, Iida kehuu. 

Ravintolatyöntekijä Mikael Salminen arvostaa yhteen hiileen puhaltavaa työyhteisöä, jonka vaikutus heijastuu myös asiakkaisiin. Vaikka tiimiin kuuluu nelisenkymmentä henkeä, kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään. 

Buffassa pizzanpaistovuorossa ollut Mikael nauttii siitä, että eri pisteillä työskentely tuo mukavasti vaihtelua työpäiviin. Hän on myös oppinut suhtautumaan kiireeseen eri tavoin kuin alkuaikoina. 

– Enää en stressaa samalla tavalla ruuhka-aikoja. Olen oppinut kanavoimaan stressin niin, että se muuttuu lisäenergiaksi. 

Uusia uramausteita 

Prisma Ravintolamaailma on tärkeä yksikkö Eepeelle, sillä Hyllykallion ympäristössä sijaitsee palvelujen keskittymä. Lisäksi ravintolamaailmassa on onnistuttu erinomaisesti usealla eri mittarilla – vuonna 2018 tapahtui selkeä harppaus eteenpäin niin tuloksellisuudessa kuin asiakastyytyväisyydessäkin. Ravintolamaailman liikevaihto kehittyi indeksillä 108,5, toimintakate indeksillä 116 ja operatiivinen tulos indeksillä 149. 

– Meillä monipuolisuus on ehdottomasti rikkaus ja henkilökuntaakin on usealta toimialalta. Oman kiinnostavan lisän työhön tuo se, että asiakkaana käyvät myös monet osuuskaupan henkilökunnasta, Suvi kertoo. 

Viime vuosi on opettanut hänelle paljon itse työstä, mutta myös omista kyvyistä. 

– Kun uskalsin ottaa näin ison askeleen, se vahvisti itseluottamustani. Mahdollisiin uusiin haasteisiin on varmasti tämän jälkeen helpompi hypätä. 

Suvi on osallistunut myös Sankarimatka-valmennukseen, jossa hän on saanut asiantuntijan ja valmentajan ohjauksessa miettiä omia vahvuuksiaan ja kasvunpaikkojaan. Lisäksi esimiehet ja kollegat ovat auttaneet numeroissa. Talousluvut ovat nyt auenneet Suville uudella tavoin, kun niitä on käyty säännöllisesti läpi yhdessä. 

– Lähdin myös johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa opiskelemaan, koulutus on oppisopimusmuotoinen ja sen voi suorittaa työn ohella. On hienoa, että meillä on talon tarjoamana näin upeita mahdollisuuksia. Aina täytyy olla jotain uutta opittavaa, jotta pysyy hyvä vire päällä, hän hymyilee.