Ruokaprovinssi kaupoissa -kampanja yhdistää uudella tavalla ravintolat, opiskelijat ja tuottajat

Tänä syksynä Ruokaprovinssi kaupoissa -kampanja on uudistunut laajentuneiden yhteistyökuvioiden merkeissä. Perinteisesti yhteistyötä tehdään jälleen lähialueen elintarvikeyrittäjien kanssa ja kampanjassa tänä vuonna on mukana Alavuden öljynpuristamon, Juustoportin, Kivimäen maatilan, Leila’s Hyvien Makujen ja Pirjon Pakarin tuotteita.

Lisäksi tuttu ja turvallinen kumppani Seinäjoen ammattikorkeakoulu on mukana, mutta maistatuksia tekevien tradenomiopiskelijoiden lisäksi mukana on 26 kolmannen vuoden restonomiopiskelijaa. Tässä kohtaa uusi yhteistyökuvio tulee esiin, kun restonomiopiskelijat suunnittelevat viidelle Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ravintolalle uuden annoksen. Annoksessa tulee käyttää raaka-aineena jotain viiden mukana olevan elintarvikeyrityksen tuotetta. Pohjanmaan Osuuskaupan ravintoloista mukana kampanjassa ovat Seinäjoelta Matador, Talriikki (ent. Fransmanni), Coffee House ja Presso. Lisäksi mukana on Alahärmästä Ässän Kaffila.

”On hienoa olla tekemässä uudenlaista yhteistyötä restonomiopiskelijoiden ja yritysten kanssa. Tässä toteutuu hienosti oppiminen yhdessä mahdollisen työnantajan kanssa, joka toimii myös oppilaiden sparraajana. Pääsemme hyödyntämään maakunnan laadukkaita tuotteita ja restonomien osaamista ravintolan annoksien suunnittelussa. Lisäksi parhaiten onnistuneet ja osuvimmat annokset pääsevät ravintoloidemme valikoimiin ravintolavieraidemme nautittaviksi”, kertoo Elina Mäki-Opas Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan ravintolatolatoimialalta.

Opiskelijat ovat innoissaan alkaneesta Tuotekehitys-kurssista. ”Kurssi on todella mielenkiintoinen, koska pääsee kokeilemaan sitä mitä valmistumisen jälkeen haluasi työkseen tehdä. Olemme ihan fiiliksissä kehittelemästämme annoksesta ja Matadorin keittiömestari Ossi Kallio on todella innostava sparraaja!”, kertovat Matadorille annosta suunnittelevat kolmannen vuoden restonomiopiskelijat Tiia Kauppinen, Karoliina Riihiluoma ja Emma Yli-Karjanmaa.

Restonomien tekemiä annoksia pääsee kampanjapäivinä 6.–7.10. ja arvioimaan Prisma Seinäjoki Hyllykalliolla sekä Alahärmän, Kivistön ja Lehtisen S-marketeissa. Perjantaina maistatusta tehdään aikavälillä 10–18 ja lauantaina 11–17. Tradenomit ovat maistattamassa elintarvikeyrittäjien tuotteita yllä mainittujen markettien lisäksi S-market Kurikassa, Lapualla ja Joupissa. Perjantaina maistatusta tehdään aikavälillä 10–18 ja lauantaina 11–17.

Ruokaprovinssi kaupoissa 6.-.7.10. isompana kuin koskaan

Lisätietoja:
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa, Elina Mäki-Opas, matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialapäällikkö, puh. 010 764 7101, elina.maki-opas@sok.fi
Into Seinäjoki Oy, Pauliina Kuutti, tapahtuma-assistentti, puh. 040 352 4933, pauliina.kuutti@intoseinajoki.fi