Tangokuningatar uskoo kokemuksen voimaan

Viidennellä yrittämällä tangokuningattareksi valittu Pirita Niemenmaa antaa osan voitostaan ABC Seinäjoelle. Oma työtiimi tuki kaikin tavoin voittajan matkaa.

Tangokuningatar Pirita Niemenmaan syksy on ollut täynnä laulua ja flunssaa. Meno on sen verran kovaa, ettei jää riittävästi lepoaikaa toipua pitkittyneestä sairauskierteestä. Se vähän häiritsee vauhtia, mutta ei vie tangokuningattarelta iloa. Tässä hän on nyt, unelma-ammatissaan viihdyttämässä suomalaisia laulullaan.

Kauhajoelta kotoisin oleva Pirita kertoo, että muutto Seinäjoelle pari vuotta sitten ja uusi työpaikka olivat hänelle tärkeitä askelia eteenpäin. ABC Seinäjoen liikennemyymäläpäällikkö Timo Märsylä ja koko työtiimi kannustivat kilpailijaa uskomaan omiin mahdollisuuksiinsa. 

– Työvuorot järjestyivät aina niin, että pystyin hoitamaan keikkoja ja karsintakilpailuja. Esimerkiksi kun sain juhannukseksi yllätyskeikan, niin silloinkin löytyi tuuraaja, Pirita kiittelee.

Omasta työporukasta löytyi myös tangokuningatarkisaan assistentti. Vuoropäällikkö Sanna Kilpeläinen toimi Piritan tärkeänä apukätenä kaikessa mahdollisessa. Mieltä lämmittää myös se, että työporukkaa oli mukana finaalissa jännittämässä. ABC Seinäjoki järjesti liput kaikille halukkaille.

Pirita uskoo, että elämänkokemus on tuonut syvyyttä tulkintaan. 

– Erot ja menetykset voi muuttaa voimavaraksi, joka näkyy laulujen tulkinnassa. Surukin on elämänkokemusta, joka vahvistaa ja vie eteenpäin. Pyrin aina näkemään kaikesta positiiviset puolet.

Kiertäen ympäri Suomea

Piritan ensimmäiset kuukaudet tangokuningattarena täyttyivät kesän lavakeikoista, syksyn Sinitaivas-konserttikiertueesta ja lukuisista muista tapahtumista, jotka veivät laulajaa ympäri Suomea. Keikkamatkoilla tulivat muutkin ABC-liikenneasemat tutuiksi.

– Jokaisella ABC:llä on oma paikallinen leimansa sisustuksessa, se on hyvä juttu. Valitettavasti kaikilla asemilla ei ole tarjolla keitto-salaatti-lounasta, joka on suosikkini.

Tangokuningattaren keikkaohjelmassa on nyt luvassa pikkuisen hengähdystaukoa ja tervetullutta lepoa, toivottavasti tuona aikana myös sairauskierre hellittää. Keväällä hän lähtee mukaan kiertueelle, jossa etsitään vuoden 2020 kuninkaallisia.

Tulevaisuus näyttää, palaako Pirita töihin ABC Seinäjoelle ensi vuoden syksynä. Tangokuningatar tulee jatkamaan laulu-uraansa, mutta ei vielä tiedä, kuinka täysipäiväisesti laulaen saa elannon.  

– Tanssilavat ja niiden yleisön viihdyttäminen on minulle mieluisin juttu. Toisaalta viihdyn myös töissä ABC Seinäjoella, hän lisää.

Pirita tapaa käydä moikkaamassa työkavereitaan ja tuttuja asiakkaita aina kun vain keikoiltaan ehtii. Suunnitelmissa on ollut järjestää ABC Seinäjoella myös yleisötapahtuma, jossa esiintyisi Eepeen oma tangokuningatar. Se on toistaiseksi jäänyt keikkakiireiden takia. Vuosijuhlaan Pirita on kuitenkin tulossa. 

– On hienoa päästä esiintymään omalle työporukalle. Siellä nähdään.