”Tästä tulee meidän paikka”

Kauhavalla vietettiin erityistä päivää 8. marraskuuta, kun vuosia odotettu uusi liikekeskus avasi ovensa. Uudella ABC:lla ja S-marketissa kävi avauspäivänä 2 500 maksavaa asiakasta.

Kello on yhdeksän ja on tunti aikaa h-hetkeen – Kauhavan uuden liikekeskuksen avaukseen. S-marketin takaovella kuormatrafiikki jatkuu.

– Tuoretavaraa tulee vielä jokaiselle osastolle, huikkaa ohi kulkiessaan marketpäällikkö Marika Koski ja kiitää viimeistelemään seuraavaa asiaa.

Sisällä S-marketissa koskemattomat hyllyrivistöt ovat epätodellisen siistissä järjestyksessä. Vaikutelma on rullakon kanssa vastaan tulevien myyjien Karita Rintalan ja Ella Mäen mukaan myös uuden konseptin ansiota.

– Ennen tavarat laitettiin hyllyyn pahvilaatikoissa, nyt laatikoita ei saa olla, sanoo Rintala.

– Ja vaikuttaahan se, että on uutta, puhdasta ja nykyaikaista kaikki. Hyllyjen reunatkin siistit ja viimeisen päälle, jatkaa Mäki.

S-market muutti uuteen liikekeskukseen Kauhavan keskustasta ja sai samalla noin 300 neliötä lisää tilaa. Marketpäällikön mukaan uutuutta hohtavien tilojen lisäksi parasta uudistuksessa on yhteistyö ABC:n kanssa.

– Kaksi yksikköä saman katon alla ilman väliseiniä, se on mahtava juttu. Mukavasti tuemme toistemme toimintaa, Koski sanoo.

Huikeat viikot takana

ABC:n puolella liikennemyymäläpäällikkö Timo Märsylä kannustaa väkeään laittamaan reilusti pullia paistumaan.

– Normaalisti vuoron päätteeksi, mutta tänään on very special day, hän sanoo.

Märsylä siirtyi Kauhavalle ABC Seinäjoen liikennemyymäläpäällikön paikalta ja iloitsee siitä, että pääsee pienemmässä yksikössä lähemmäs asiakkaita. Hän ei ole paikallaan pysyvä persoona normaalistikaan ja tänään vauhtia on tuplat lisää. 

– Meillä on takana mahtavat viikot. Sisäistämistä on ollut paljon kaikilla ja yhdessä luodut tavoitteet ovat isot. Mutta kun pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä, me-henki kasvaa huippulukemiin, hän sanoo.

Samalla kun Märsylä viimeistelee asioita asiakastiskin puolella, palveluvastaava Teija Valtee valmistelee keittiön ensimmäistä lounasta: karjalanpaistia ja yrttibroileria.

– Täysin uusi keittiö ja uudet laitteet, onhan se mahtava joululahja meille, sanoo yli 20 vuotta Eepeen eri keittiöillä työskennellyt Valtee.

Keittiö jatkuu yhtenäisenä Hesburgerin puolelle, jossa palveluvastaava Ulla Puronvarsi järjestelee paikkoja Hesburgerin kenttäpäällikkö Sanna Niva-Nixholmin kanssa. Edellispäivänä heseläiset harjoittelivat jo uuden Drive-in-luukun käyttöä ja tarjosivat ensimmäisille kymmenelle autokunnalle ja henkilökunnalle ilmaiset hampurilaiset.

Puronvarrella on Hesburgerista ja MiniHesburgerista aikaisempaakin kokemusta, mutta salaatit ja Drive-in ovat uusia juttuja.

– Vuoro alkoi yhdeksältä mutta tulin kahdeksaksi. Sen verran jännitti, hän hymyilee luurit päässään.

Hyvinvointikeskus samalle tontille

Sitten pitääkin kaiken olla jo valmista. Ovet avataan asiakkaille ja avajaisseremonia voi alkaa. Sopivasti hyppytunnillaan avajaisiin ehtinyt lukiolaisporukka suuntaa suoraan Hesburgerin tiskille.

– Tätä on todella odotettu. Kiva, kun on paikka, jonne tulla syömään ja kahville kavereiden kanssa, sanoo Kaapo Kankaanpää.

Hehkutusta Eepeen hanke saa myös Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumiolta ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teemu Hakalalta.

– Tämä on Eepeeltä todella iso satsaus Kauhavan kaupungin kehitykselle. Yhdeksän miljoonaa euroa, se on saman verran kuin kaupungin vuoden investoinnit yhteensä, kuvaa Lumio mittasuhteita.

– Kauhavan palvelut täydentyvät merkittävästi niin matkailijoita kuin asukkaita ajatellen. Liikenneasema puuttui meiltä kokonaan ja varmasti monen kauppareissukin suuntaa nyt Seinäjoen sijaan omaan kauppaan, jatkaa Hakala.

Kauhavan kaupunki jatkaa tästä: liikekeskuksen viereen samalle tontille on suunnitteilla terveys- ja hyvinvointipalvelujen keskus, jonka rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuoden 2020 aikana.

Avainsanat:
,