Testihuone huokuu dramatiikkaa

Hyvä sänky on hotellihuoneen kunkku. Seinäjoen Original Sokos Hotel Vaakunaan se löytyi naapurista.

Pahvit peittävät vielä lattioita ja käytävä näyttää enemmän rakennustyömaalta kuin hotellilta. Ensimmäinen testihuone on kuitenkin jo loistossaan. Se on tärkeä, sillä ilme kaikkine yksityiskohtineen monistetaan hotellin kaikkiin perushuoneisiin toukokuun loppuun mennessä.

Huoneen testasi parikymmentä silmäparia eri näkökulmista, ja muutoslistaa kertyi kaksi paperiarkillista.

– Roskisten väri vaihtui, matkalaukkutaso uudistettiin ja hyllyjä siirreltiin. Asiakkaat arvostavat viihtyisyyttä, persoonallisuutta ja sujuvuutta. Kaiken perusta on kuitenkin sänky. Jos se on huono, millään muullakaan ei ole enää väliä, sanoo hotellipäällikkö Merja Kivioja.

Vaakunan sänkyjen valmistaja on seinäjokinen Uness Oy. Nukkumismukavuuden kävivät hotellipäällikkö ja vastaanottopäällikkö Merja Rantala itsekin testaamassa useaan kertaan ennen lopullista päätöstä.

– Sängyn valinnassa ei valitettavasti koskaan voi miellyttää kaikkia. Aina se on yhdelle liian kova ja toiselle liian pehmeä. Tämä joustinpatja joka tapauksessa on laadukas ja petauspatja miellyttävän vahva, Rantala sanoo.

Lisäksi huoneessa on divaani, josta saa kätevästi lisävuoteen petauspatjan avulla.

Arvokas, dramaattinen
ja pohjalainen

Toinen hotellivieraita paljon puhuttava seikka on valaistus. Yksi kaipaa paljon valoa, toinen tunnelmaa. Tämä on uudistuvassa Vaakunassa otettu huomioon viimeisen päälle, sillä valonlähteitä on huoneessa kaikkiaan seitsemän ja kylpyhuoneessa lisäksi neljä.

– Valaistus ja epäsuorat valonlähteet tuovat huoneeseen hienon, dramaattisen tunnelman. Asiakas saa säädettyä valaistuksen mieleisekseen kätevästi yhdestä kytkimestä, sanoo Kivioja.

Sisustussuunnittelun perustana oli kolme sanaa: arvokas, dramaattinen ja pohjalainen. Aatelishenkistä arvokkuutta huoneeseen luo värikolmikko nutria, sininen ja roosa sekä laadukkaat materiaalit ja huonekalut. Dramaattisuus syntyy valaistuksen lisäksi kuoseista. Pohjalaisuus taas näkyy huoneen designissa.

Kivioja kertoo, että suuri osa kalusteista ja tekstiileistä on hankittu oman maakunnan yrityksiltä.

– Halusimme, että kaupungin kaksi hotellia ovat aidosti erilaiset. Kun Lakeus on nimensä mukaisesti jussipaitahenkeen pohjalainen, Vaakuna saa olla aatelishenkinen, hän sanoo.

Ensimmäiset 57 täydellisen muodonmuutoksen läpikäynyttä huonetta avataan asiakkaille toukokuun lopussa. Kesäsesongin jälkeen elokuun puolivälissä otetaan työn alle loput 90 huonetta. Kokonaisuudessaan uudistus valmistuu toukokuussa 2018.