Tien päällä ympäri vuorokauden

Ahon Liikenne Oy:n säiliöautot ovat tuttu näky Pohjanmaan ja Keski-Suomen teillä. Kyydissä on polttoöljyä kotitalouksille, maatiloille ja yrityksille sekä bensiiniä ja dieseliä huoltoasemille.

Polttoöljyn ja dieselin tilaukset onnistuvat Eepee Öljypalvelun kautta mihin kellonaikaan tahansa. Normaali toimitusaika on 3–5 päivää, mutta öljyä saa myös pikana.

– Jos lämmitysöljy pääsee loppumaan, sitä voi tilata myös hätätoimituksena, jolloin se tuodaan 24 tunnin sisällä, Sami Asunmaa Ahon Liikenteestä kertoo.

Kuortanelainen Ahon Liikenne toimii öljy-yhtiö NEOTin (North European Oil Trade) sopimusliikennöitsijänä. Asunmaa kehuu kuljettajia, jotka huolehtivat, että polttonesteet tulevat luotettavasti ja turvallisesti perille asiakkaan säiliöön säässä kuin säässä.

– Pyrimme siihen, että autot liikkuvat vuorokauden ympäri, hän kertoo.

Turvallisuus etusijalla

Alan haasteita ovat talven vaihtelevat kelit. Välillä tulee tilanteita, että on pysähdyttävä ja odotettava lumiauraa tai suolausautoa. Raskaan kaluston ja vaarallisten aineiden kanssa ei voi riskeerata turvallisuutta.

Kiinteistönomistajan vastuulla on huolehtia säiliöauton esteettömästä pääsystä purkupaikalle. Myös mahdolliset lukot tulisi avata valmiiksi kuljettajaa varten.

– Mikäli säiliön täyttöliitin on vanhan mallinen sakaraliitin, se kannattaisi vaihtaa kevään aikana uuteen Camlock-liittimeen turvallisen täytön varmistamiseksi. Öljy-yhtiöt ovat sopineet, että oikeanlaiset liittimet asennettaisiin kesäkuun loppuun mennessä, Asunmaa korostaa.

Ahon Liikenne on vuonna 1956 perustettu perheyritys, joka on jakanut polttonesteitä vuodesta 1961 alkaen. Sami ja hänen veljensä Hemmo Asunmaa ovat perheyrityksessä kolmatta sukupolvea.

– Perheyrityksessä jokainen saa tehdä kaikkea. Kaikki yrityksen työt kuljettamisesta kuormansuunnitteluun ovat arkipäivää meille, Hemmo Asunmaa kertoo.

www.eepeeoljypalvelu.fi