Uudistunut Vaakuna yllättää mediahuoneilla

Original Sokos Hotel Vaakunan muodonmuutos valmistui kesätapahtumien sykkeeseen. Vaakuna muisti uudistuksessaan myös vanhan kinon.

Äänentoisto soi kuin sametti, mediatykki heijastaa elokuvan seinälle ja huoneen valaistus säätyy napinpainalluksella elokuva-asentoon. Seinäjoen Original Sokos Hotel Vaakunan neljässä teemahuoneessa on satsattu elokuvanautintoon.
– Näillä huoneilla olemme yllättäneet monta asiakasta positiivisesti, esimerkiksi jääkiekon MM-kisojen aikaan, sanoo vastaanottopäällikkö Merja Rantala.
Idea teemahuoneista syntyi samalla, kun hotelli kävi läpi muodonmuutostaan, jossa kaikki 147 huonetta ja ravintola Talriikki saivat uuden ilmeen vaiheittain kahden vuoden aikana.
Vaakunan uusi sielu nojaa tapahtumakaupungin sykkeeseen, johon lisättiin ripaus tienoon historiaa. Hotellin paikalla on 1920-luvulta lähtien toiminut yksi Suomen vanhimmista elokuvateattereista.

 

– Hotelli on nuori, 1991 rakennettu, mutta perustuksissa elää legendaarisen elokuvateatterin henki. Sieltä suunnittelija poimi myös sisustukseen joitain yksityiskohtia, kuten opastekylttien ilmeen, kertoo hotellipäällikkö Merja Kivioja.

Paikallista designia

Tapahtumasykkeen ja kinohengen lisäksi suunnittelun perustana oli kolme isoa sanaa: arvokas, dramaattinen ja pohjalainen. Ne toistuvat hotellin kaikissa huoneissa standardeista sviitteihin, ja sama teema jatkuu vastaanottoon ja ravintola Talriikkiin saakka.

 
Aatelishenkinen arvokkuus näkyy erityisesti värimaailmassa, jossa valkoisen sijaan hallitsevat nutria, sininen, vihreä ja roosa. Dramaattisen tunnelman luo valaistus, joka on napinpainalluksella säädettävissä tunnelmasta toiseen
Pohjalaisuus puolestaan maistuu ravintola Talriikin sesongeittain vaihtuvalla ruokalistalla, joka arvostaa ruokaprovinssin raaka-aineita ja puhtaita suomalaisia makuja. Lisäksi suurin osa hotellin kalusteista ja tekstiileistä on hankittu oman maakunnan yrityksiltä.
– Viittaamme pohjalaisuuteen pienillä yksityiskohdilla, esimerkiksi käytävän matossa on moderni vinoruutukuvio. Perinteisen pohjalaisen hotellin roolin olemme kuitenkin antaneet Vaakunan sisarhotellille, Original Sokos Hotel Lakeudelle, Kivioja sanoo.

Sänkyjen aatelia

Kivioja korostaa, että hotellihuoneessa kaiken perusta on kuitenkin sänky ja kunnon petauspatja. Jos se on huono, millään muullakaan ei ole enää väliä. Vaakunaan sängyt hankittiin seinäjokelaiselta Uness Oy:ltä, mutta sitä ennen nukkumamukavuus testattiin monen hengen voimalla.
Yhteistä kaikille huoneille on myös divaani, joka tarjoaa helpon lisävuoteen perheille sekä luksusta yksin tai kaksin matkustaville.

 

Sviiteissä erona standard- ja superior-huoneisiin on lähinnä lisätila ja esimerkiksi junnusviitissä poreamme. Uutena saatiin yleinen kuntoilutila, jota arvostavat erityisesti työmatkalaiset.
Erityishuomiota on kiinnitetty myös kiinteistön energiatehokkuuteen ja käyttöiältään mahdollisimman kestäviin talotekniikka- ja materiaalivalintoihin.
– Myös kaikki tekniikka ja putket on uusittu, joten energian- ja vedensäästöön on pystytty todella vaikuttamaan. Meillä onkin nyt haussa Green Key -ympäristömerkki, jossa katsotaan, että 67 erilaista ympäristökriteeriä täyttyvät.